Tuesday, 6 November 2012

Genting + Sunway + Wet World= TerBaek!!! Part 1


Salam alayk,,
What an exciting days we had, that Wednesday we had our class trip to GENTING HIGHLANDS ,,
Tapi  Ridzwan and Nabilah Hamid  tak join. How fun can it be if all of 36 members of 3 Mujahid could join us.,, ;) .. Include Wan Nur Amira
    
sedih jer korang tak de,, kal0 semua ade kat best,, :D

31/10/2012
0k,, punye lah excited,, (ke?) Aq tak tidur langsung malam tu, Ramai yg kata tak nak tidur,, Tambahan pula,, dengar2 kura-kura bawak cerita,, ade fire drill malam tu, Lagi la , kiterang tak mau tidur,, Bagus jugak Tak de la nak pergi dorm ke dorm,, nak kejut an kalau ade fire drill, Tapi, Huh,, Indah khabar dari rupa,, Last2 semua surrender, semua dak muja,, semua tidur, Aq je tak. Bhaha XD,, tidur 20 minit je, Yang tak boleh bla tu la,, NUR AINA SYAFIQAH + FATIN BALQIS +_ NUR SYAMIMIE ZAINAL .. Tak boleh harap ,, Konon je nak temankan aq tengok movie,, aq siap pinjam netbook akak f5 agi taw,,  Last-last aq dtg  dorm dyerang,, Ambush!! Dyerang dah lena atas katil,, What the!!! Grr~ Sabo je la,, Mimie je yg teman aq tengok citer 3 temujanji,, Tu pun,, tgh syok-syok layan citer,, Tengok sebelah,, Aik?! Dah Innahlillah? Nak dijadikan cerita,, Aq pergi la dorm sebelah,, Cari Zarifah,, Ingatkan nak minta kasih syg sikit,, Last-last,, dia pun dh ZzZzZzzzZzZZzz.. Mula-mulam , ingatkn nk kejutkan sebab jam menunjukkan jam 2: 53 pagi. Tapi,, nak tunggu pukul 3 .oo , Last-last ,, aq pun tertidur,, bangun pukul 3:15,,!!

Yg tak boleh blah nye,, Nisa dengan Farah Nadiah la,,  Ade ke? Aku nk tukar baju ,, Dengar ade orang bawak baldi, Aq pun tegur la,, " Nisa?" Men teka jer,, Pastu dia jawab " Ye? Boubi, " .. " Ko dh siap mandi ke?," .. Nisa jawab dengan selamba " Aq baru nak mandi la,," sambil sengih-sengih, "Hah?!" Aku kerling jam dorm,, dah pukul 3;45 beb!! Hahha

Yg Farah Nadiah pulak,, Dah pukul 4 ,, aku baru nak iron tudung,, aq pergi la dorm Farah( Sebelah je kot) 
Nampak Farah terkocoh-kocoh,, mamai lagi,, Dia tanya aq "Buby dah pukul berapa? " "4:03" "Aku belum mandi lagi la,, " jawab Farah. "Hah?!!" 

But suprisingly,, kul 4;15 budak pompuan turun, tengok dekat tapak bas,, Hampagas kering,, Dak lelaki tak de sekor pon,, Amboih~ Semalam, punya excited ,, Siap ckp nak buat solat hajat lagi kul 3;00.. Ade ke patot? Sekarang sape lambat? Muahaha,, 3:)

Tuptup,, dah naik bas,, Aku duk sebelah Myra,, Mmg dia kapel aq la sepanjang trip ny,, Kiterang asyik berkepit je,, The journey takes 6 hours,, Like usual,, Aq mmg selalu gi Pahang pun,, dh kampung aku kat sana,,  Kiterang naik sampai puncak naik cable car,, Dalam cable car,, Havoc giler,, Bhaha,, Kiterang siap men lambai-lambai  ngan Zarif ngan Zaeem since our cable car depan belakang,, haha,, Mmg tinggi giler la,, 
dalam ni ade Zaeem ,, haha,,XD

yg nak naik,, no aten,, time balik ade aten,, Tu nanti kite citer ea?

Pejam celik-pejam celik,, Tengok sana-tengok sini .. Ngayat sana,, Snap sini,, Hah,, Dah sampai,, Fuh~ Sejuk weyh~  lepas je pakai wrist band,,  Ape lagi ,, Enjoy la!!! First sekali,,  Flying coaster,, Berangan jadi Superman jap,, Wee~ Hahaha
0k,, kecut perut ok,,, Tapi BEST!!,, Cg Ghaffar ,,  pun naik!!! Terbaik la CIkgu,, Hahah Cikgu Korang ade? :D 
Then naik,,
Pirate Ship
Haha,, Time ni kiterang beratur ter awal,, So tersaing dengan budak lelaki sikit,, Mak!! Aku ngan Mira je pompuan,, Bhaha XD,, Time kiterang turun,, Major dak-dak ni baru nak naik so kami tengok la dari bawah,, Err~ Lawak syiak muka Irfan,, Muahaha XD  Riyadh pun sama,,
sempat snap ngan antu jap,, hehe :P

Ngee~ Eh,, Aku tak citer ek pasal pondan + tomboy yg kami jumpe ? Jom kite rewind,,

Lepas tu flying coaster,, kiterang masuk rumah hantu yg langsung x de hantu,, Bhahah XD,, budak lelaki punye la degil ,, tak nak dengar dak pompuan ckp ,, tak caye,, cer tengok how remorseful they are,, 

Papepun,, sementara,, nak tunggu bdk lelaki yg keras kepala ni masuk rumah hantu,, Aq n Mira take a stroll jap,, Pentas 4 halloween event yg dh lepas,, Tetiba
"Dik,, boleh tolong ambik gamba x? ,"
Aku n Mira mukanya dh mcm ni
First time doh aq jumpe pondan!!!!!!!!!
Kesian ek aq,,  Ye la,, terpelihara la katekan BHAHAHa XD,,
then kami tlg la kan,, Dia dtg dengan kekawan sejenis kot,, Nta,, Yg penting dia ade pakwe la,, Tomboy,, Err~ Ni ke yg dinamakan Fasa Akhir Zaman,, Kaum Nabi Luth mincul kembali after long time,, Even AllahuAzzaWajala dah turunkan bala,, Kenapa kita tak pernah ambil pengajaran?  Then,, cpt2 Mira tarik tangan aku,, pastu blah,, Aq sempat wat peace lagi kat pondan tu,, Hehehe

Dah lupekan,, Afterthat,, Kami pergi naik..... 
Space shot

...
Hehe,, & Zaeem
Ceh,, Zaeem control nampak,, :P
0k,, tak terrified langsung cuz,, Aq dh pergi sini 3 tahun sekali,, So,, x rase sgt, But still tak ingat la,, Hehe,, Kecil lagi,, Nak wat camne,,  Tapi majority menggeletar gak la lutut tu kan? Ye la,, Bayangkan la,, bende alah ni yg pendeknye(ceh,, pendek la sgt) nta bape p0loh meter ni naik sampai puncak,, Then, hempas ke korang ke bawah,, Ternaik dok badan aq,, like usual,( bukti aq dah kurus, right? HAHAHAH XD)
0k.. pastu,, aq mmg dating ngan Myra,, Kiterang split ngan budak-budak yg lain,, Just both of us,, Haha,,
Kiterang men ape nta yg kat tasik tu,, yg kena kayuh,, Sakit kaki WOK!!!!!!!!! Ingat nk lawan ngan Irfan ,suhayl , syahmi and azam but,, Tak de rezeki la,,hehe ,., Tak reti nak control babe,, Malu je,,
  N then kiterang men corkscrew coaster,, memg nak cork pun screw pale aq,, ahaha,, Cian Myra,, Dia terhantuk pale at mane nta,, ngee~ Aq sihat je,,  peace.. 

 Yang tak boleh bla,, main cawan pusing-pusing tu,,
Comel kan? Tapi bende ni la yg buat aq marah Myra,, Haha Cian dia kene marah,, Pening doh,, Pening Giler, Sampai nak muntah. Seriously,, Dia gi pusing laju gile,, Tapi tak selaju pasangan Arab sebelah cawan kami,, Sweet sgt,, :3 .
Then kami naik train.. Aq tak ingat pape sbb aq tertidur dlm train,., Penat la ek, 

Mulut aq ni bebel je cuz lapar,, Ya Allah,, dh lah mahal giler,, Lapar pulak tu,, korang tak caya ke mahal? Let;s cekidout,,


See?

Pejam celik-pejam celik., Dah pukul 5:15 lebih,, Kiterang pun balik,, Still naik cable,, Oh ye,, ni ngan Aten sekali,, Lailahaillallah,, Mulutnye bising ,, pot-pet-pot-pet, bhahah XD,,, pembawakan roller coaster katenye,, hehe,, Takut no,, sampai naik cable car pun rase cam naik roller coaster,, ngee~ Tapi mmg curam pun landasan cable car tu,, 
K la,, sampai sini je,, Sunway and Wet World,,, next entry k? Penat la,,  Rasenye cam ber'part-part ' je . hehe.. 
Ps:// kan sana,, kami jumpe ramai orang Arab,, pakai purdah,, Cantik sgt,,
Agak-agak,, aq sempat tak berpurdah ek? Moga Allah kasih :),, Insya-Allah,, 
"
Typing non-stop, 
12:53  pagi,,

1 comment:

  1. naaaa... ada pic aku, 1 credit ! cerita pasal aku, full of love aku bagi :) i love you so much ! haha, cerita bapok tu gila best ! phewittt ;) next entry, khabar-2 la yekk !

    ReplyDelete